24 Ocak 2013 Perşembe

Titanic Filmi Hakkında 10 Bilinmeyen

Orta okuldaydım filmi izlediğimde. Ne hayaller ne hayaller... Ben oynamalıydım Kate yerine, film çekimlerinin ardından senaryo gerçeğe dönüşmeli ve Leonardo bana deli gibi aşık olmalıydı... Odamda Titanic ve Leonardo'nun kaç tane posteri vardı bilmiyorum, filmi defalarca izlemiş, filmle ilgili bulduğum her yazıyı pür dikkat okumuştum. Meğer hala filmle ilgili bilmediklerim varmış. Buyrun siz de öğrenin :)


1. Aslında Jack rolü Matthew McConaughey'e verilmek istenmiş fakat  filmin yönetmeni James Cameron Leonarda DiCaprio üzerinde ısrar etmiş.

                      

2. Film ekibinde gerçekte 1912 yılında hayatta olan tek kişi Gloria Stuart'mış.
87 yaşında Titanic filmi ile Oscar'a En İyi Yardımcı Aktris dalında aday gösterilen Gloria Stuart ve bu dalda Oscar'a aday olan en yaşlı insandır.

3. Titanic setinde Leonardo DiCaprio'nun kertenkelesi bir kamyon tarafından ezilmiş fakat Leonardo onu tekrar hayata döndürmüş.
via  imdb.com
4. Nova Scotia'da yapılan çekimlerin son gecesinde bir kaç çatlak, sunulan istiridye yemeği içine "melek tozu" denilen bir toz karıştırmış ve 80 kişi gördüğü halüsinasyonlar nedeniyle hastaneye gönderilmiş.
via  imdb.com
5. Molly Brown rolü ilk olarak Reba McEntire'a götürülmüş hatta hatta Reba rolü kabul etmiş fakat zaman çatışmaları nedeniyle anlaşma bozulmuş.
via  imdb.com
6. Kate Winslet, su sahnelerinde dalış elbisesi giymek istemeyen birkaç oyuncudan biri imiş. Bunun sonucunda zatürreye yakalanmış.
via  imdb.com
7. 1910-1912 yılında Titanic'in inşa edilmesi yaklaşık $ 120 ila $ 150 milyona mal olurken 1997 yılında filmin yapımı 200 milyon dolara malolmuş.
via  imdb.com
8. Titanic, henüz sinemalarda yayını devam ederken cd'si çıkarılan ilk film imiş.
via wikipedia.org
9. Filmdeki yaşlı Rose'un Pomeranya cinsi bir köpeği vardı. Faciada hayatta kalan sadece 3 köpekten birinin cinsi Pomeranya olarak biliniyor.
via imdb.com
10. James Cameron aslında film müziğini Enya'nın bestelemesini istemiş fakat Enya işi reddedince James Horner'e teklif götürülmüş.
via wikipedia.org
source I
source II

Bir de şimdi aklıma geldi, Titanic'i çok sevdiğim için babam hemen cd'sini almıştı. Sanırım dvd değildi, içinde birinci ve ikinci bölüm olmak üzere 2 tane cd olan bir kutu diye hatırlıyorum. CD'lerde ne Türkçe dublaj ne altyazı vardı. O zaman için berbat İngilizcemle sırf Leonardo'yu görebilmek için tekrar tekrar izlerdim filmi :) Ne nostalji yaptım yaw :)




4 yorum:

  1. canımm ben de ilk çocukken izlemiştim ve ingilizceydi hiç konuşmaları anlamadan sadece filmi izlemiştim aldığım keyif hala hatırımda :)

    YanıtlaSil
  2. bende çok seviyorum bu filmi oyunculukları şahane : ) ve bunlarında hiç bilmiyordum bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efsane yaa, nekadar zaman geçerse geçsin yeri başka ;) aynen ben de şaşırdım hala bilmediğimiz şeyler varmış :)

      Sil