23 Şubat 2013 Cumartesi

Pazar kahvaltısı: Café Mozart



Bir pazar sabahı uzun uzun kahvaltı yapıp sohbet etmenin üzerine hiçbir şey tanımam. Pazar sabahı benim için huzur budur! 3 Şubat pazar günüde bu huzurun tadını Viyana Cafe Mozart'ta çıkarttım.

Viyana'daki yemek sunumuna ve restoranların sizi yüzyıllar öncesine götüren dokusuna bayılıyorum. Sanki içinden geçtiğiniz bir kapı değil de zaman makinasıymış gibi. Papyonlu görevlinin öne doğru eğilip sağ eliyle içeriyi gösterirken gülümseyerek sizi karşılamasıyla başlıyor zamana yolculuk. O andan itibaren birer prens ve prenses oluveriyor, kendinizi bir masalın ortasında buluyorsunuz... 

Sanırım daha kolay anlatabilmem için bundan sonra kafelerin içinin de fotoğraflarını çekmem gerekiyor, malesef bu postumda sadece masanın resimleri var. Bu anlatılması zor hissi tattığım en başarılı yerlerden birisi Cafe Mozart, Viyana'ya giderseniz mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Daha detaylı bilgi ve adrese buradan ulaşabilirsiniz.

Kahvaltı bizim Türk kahvaltılarından elbette çok farklı ama Avrupa standartlarındaki kahvaltılara göre çok çok iyi. 

Avusturya'da sıcak içeceklerin sunumu böyle mini tepsilerde ve genellikle demlikle beraber yapılıyor. Bir örneğini de bu yazımdan hatırlayabilirsiniz. 

Bu şekeri bir tek bu kafede gördüm. Bir çubuğun üzerine yapıştırılmış esmer şeker, istediğiniz süre çayın içinde tutarak erimesini sağlıyorsunuz. 

Avusturya'nın tek şeker fabrikası olan Wiener-Zucker bu çubukları "Wiener rock candy sugar sticks" adıyla tanımlamış, detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

En kısa zamanda henüz denememiş olanların da zamana yolculuk yapmaları dileğiyle, Sevgiler :)


NOT: Gezmeyi çok seviyorum!!! Cesaret edebilirsem geçen yaz yaptığım Sardinia seyahatini yazacağım ama fotoğrafları seçip düzenleyebilmek için çoook zamana ihtiyacım olacak :/

Facebook sayfamıza da beklerim, orası çoook renkli , TIK :)

Bu yazım da ilgini çekebilir. ;)

6 yorum:

  1. çok güzel bir sunum canımm afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Şekerli çubuklar ve aksesuarlar gerçekten çok hoş.Ayrıca afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerli çubuklara ben de bayıldım, beğenmene çok sevindim, çook teşekkür ederim :)

      Sil