18 Mart 2013 Pazartesi

Baharatlık Çıkmazı

source
Bir baharatlık takımı nasıl sorun haline getirilebilinir ki? İşte böyle!


Uzun süredir bir baharatlık takımı almak istiyorum. Alış veriş sitelerinin altını üstüne getirdim istediğim gibi bir şey bulamadım. Aslında 2 tane bulmuştum ama biri çok pahalıydı, diğeri de kredi kartımı alıp bilgisayarın başına geri dönene kadar tükendi malesef.

Aslında baharatlıktan beklediklerim çok mantıklı şeyler.
  • İçinde ne olduğunu bilmek için en azından bir kısmının cam olmasını istiyorum. Porselenlerin içini göremediğim için tercih etmiyorum. Üzerinde içinde ne olduğu yazılı olan porselenlerden de hoşlanmıyorum çünkü içine farklı bir şey koymaya kalksam üzerindeki yazı ile uyuşmuyor. Son olarak rengarenk baharatların görünümünü de çok estetik bulduğum için baharatları porselenin karanlığına hapsetmek istemiyorum.
  • Baharatlığın küçük ve büyük deliklerinin olmasını ve kaşıkla kullanabilmem için kapağının kolayca açılabilmesi olmak üzere 3 fonksiyonunun olmasını istiyorum.
  • Dağınık durmaması için bir standının olmasını istiyorum.
Sonunda aradığımı buldum. Kendisi aradığım tüm özellikleri taşıyordu ve fiyatı çok uygundu hemen aldım.:) Açık mavi, mor, kırmızı ve tamamı metalik olmak üzere çok tatlı renkleri vardı ve ben kırmızıyı seçtim.

Hemen en pratik kullanabileceğim şekilde ocağım ile Nespresso makinam arasına koydum kullanmaya başladım.

Tam istediğim gibi şeffaf kapağından içini görebiliyorum, estetik, kapağını açma ve iki farklı büyüklükte delik kullanma opsiyonları var. Gerçi 6 tane baharatlık az, daha fazla parçası olmasını tercih ederdim ama bulabildiğim en uygunu bu olunca kadı kızı muhabbetini düşündüm :)





 Bir güzel tarafı da aşağıdaki gibi dik ve yatay pozisyonda kullanılabiliyor, mıknatısları olduğu için aspiratör gibi herhangi bir metalle de kullanıbiliyor hatta kendi metal standının duvara asma aparatı da var. 
dikey duruşu
yatay duruşu
aspiratör üzerinde

Ama , evet bir "ama"m var malesef. Bu ama da post başlığının sebebi zaten. Baharatlığın hem kapağı hem de kendisi metal olunca kapağını açıp kapatırken ya da deliklere denk getirebilmek için çevirirken çıkardığı gıcırtı beni deli ediyor. Hani bıçak bilenirken çıkan ses gibi. Tabii onun kadar yüksek bir ses değil ama elimdeyken o sesi hissetmek çok sinir bozucu. Çok severek aldığım baharatlığımı malesef aynı derecede severek kullanamıyorum. Bu durumda arayışım devam ediyor, önerileriniz varsa beklerim.

Sevgiler :)

  Facebook sayfamıza da beklerim, orası çoook renkli , TIK :)

Bu post da ilgini çekebilir  ;)





4 yorum:

  1. canımm inamıyorum yaa baharatlık bende de sorun oldu yazıyı görünce şaşırdım hatta bir tek ben bu kadar takıyorum diye düşünmüştüm :)) cam mıknatıslılardan istiyordum ben de ama yapıştığı zeminin zamanla karardığını söylediler. Ben hala karasızım hiç gönlüme göre bir şey bulamadım. Şuanda görselini göremiyorum ama senin ki nasıl merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben henüz postu tamamlayamadan yanlışlıkla yayınlamışım, o yüzden fotoğrafları henüz yüklememişken okumuşsun yazıyı. Kesinlikle sorun sende değil, baharatlık tasarımcılarında :)

      Sil
    2. güle güle kullan canımm :) nerden aldığını yazmamışsın ben çok beğendimm kırmızı olması çok hoş :)

      Sil
    3. www.hofer.at'dan aldım, teşekkür ederim. Mailine bir bak tatlım ;)

      Sil