17 Temmuz 2013 Çarşamba

"çatlak fayans mı varmış?"

Bu aralar bir dekorasyon merakıdır gidiyor. Evimize almayı planladığımız tüm büyük parçalar tamamlanınca başladım dekorasyonu didiklemeye...


Tuvaletimizde klozetin hemen arkasındaki köşede bir fayansımız çatlaktı. Onu gördükçe sinir oluyordum. Halı, kilim, paspas falan da serebileceğim kadar büyük bir alan da değil. En iyisi yapma çiçek ya da dallar ile çatlağı gizlemek diye düşünmekteydim ki Depot'da gezinirken koca bir cam vazonun içine koyulan doğal renk tonlarındaki çeşit çeşit kürelerin ve deniz kabuklarının ne kadar şık durduğunu gördüm. Dur ben bunu bir düşüneyim dedikten sonra kocaya fikrini sordum. Bir çok konuda zevkine güvendiğim titiz kocamdan bile "aa tuvalette çatlak fayans mı varmış?" şeklinde bildiğimiz erkek tepkisi alınca "boşver" deyip kararımı verdim. :) Hemen çeşit çeşit küreler, kuru yapraklar ve bir kocaman bir cam vazo aldım.







Önce, kuru çiçekleri ve küreleri vazoya karışık koydum ama hoş görünmedi, çok karmaşık durdu. İkinci denemede bu yüzden alta çiçekleri, üste de küreleri koydum, çok daha sakin ve şık oldu. Bir de buna deniz kabukları eklemeyi planlıyorum. Nişanımızın masa süslemesinden kalma deniz kabuklarımız yazlıkta durmaktaydı, yazlıktan dönerken onları da yanımda getirip nasıl göründüğünü deneyeceğim. :)
 
 
Bence alışıla gelmiş yapma çiçeklere ve dallara göre daha orjinal ve şık bir dekorasyon objesi oldu. Artık çatlağı görmüyorum, huzurluyum, aferin bana :) 

Not: Nişan masa süslemelerimizin tasarımı tamamen bana aitti, deniz kabuklarını Eminönü Şark Han'ın en üst katındaki bir dükkandan inanılmaz uygun fiyatlara satın almışdım, aklınızda olsun ;)
 
Sevgiler,
 
Gökçe.
 
 
 Facebook sayfamıza da beklerim, orası çoook renkli , TIK :)
 
Bu post da ilgini çekebilir ;)
 


8 yorum:

  1. harika bir fikir canım ben de aynısının daha ince uzun cam vazolusunu banyom için yaptım :)) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, evinin fotoğraflarını merakla bekliyorum!:)

      Sil
  2. Gayet şık olmuş bende çok beğendim :)
    Sevgiler..

    ofissstyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. o yuvarlak top gibi olan şeyleri çok seviyorum bende, modern bir hava katıyor. harika düşünmüşsün bu süslemeyi=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen, hem modern hem de sıcak bir hali var :) Çoğu modern dekorasyonları soğuk buluyorum ama bu öyle değil ;) Beğenmene sevindim canım.

      Sil
  4. emeğine sağlık çok şık olmuş :)

    YanıtlaSil