28 Ocak 2013 Pazartesi

Yüzümüzü Nasıl Gölgelendirmeliyiz?


Ayna karşısında makyaj denemeleri yaparken kendimi kaç kere palyaçoya çevirdiğimin sayısını bilmiyorum :) Hatta hiç unutmam bir gün ev arkadaşımla, "biz bu eyeliner işini çözeceğiz" diyerek birbirimizin üzerinde denemeler yaparken incecik başlayan o çizgi, yamuklukları düzeltmeye çalışırken göz kapağımızın büyük bir bölümünü kaplayacak kadar kalınlaşmış ve gözlerimizi temizlemek oldukça zamanımızı almıştı :)

Sonuç, "Makyaj yapmak zor zanaat azizim!" :) Zamanla tüm denemeler sonunda kendime yakışanları keşfettim ve hala keşfetmeye devam ediyorum. Ben öyle çok ağır makyajdan hoşlanan birisi değilim. Yalnız cildimin pürüzsüz olmaması nedeniyle genelde kapatıcı kullanmak zorunda kalıyorum. E kapatıcı kullanınca onu gölgeler ve pırıltılarla desteklemezseniz yüzünüz inanılmaz cansız görünüyor. Bu yüzden özel günler hariç benim makyajım tenime doğru rengi verdikten sonra rimel ve hafif bir rujdan ibaret. Bu nedenle gölgeleme ve aydınlatma ile yüz hatlarını nasıl daha iyi gösteririm diye araştırırken bulduğum bir kaç bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim.
By Kevin Aucoin
Herkesin yüzünde öne çıkarmak istediği bölümler farklı elbet ama genel geçer bir kural var ki, öne çıkarmak istenen alanları aydınlatırken diğer yerleri gölgelemek gerekiyor. Örneğin eğer elmacık kemiklerimiz çok sönük ise onları aydınlatıp olduğundan daha önde gösterebiliyoruz. Ya da anlımız dar ise yine aydınlatma yöntemi ile anlı genişletebiliyoruz, tersine çok geniş ise, anlımızın saçlarımıza yakın olan kısmını gölgeleyip sadece alnımızın kaşların ortası hizasında kalan bölümünü aydınlık bırakarak alnı olduğundan daha dar gösterebiliyoruz.
By Kevin Aucoin

Bu videoyu mutlaka izlemenizi öneririm özellikle burnu dar göstermek için verdiği takdiği çok başarılı buldum!

Benim size tavsiyem evde bol bol deneme yapın ve kendi doğrularınızı keşfedin, iyi eğlenceler! :)

                                                               
                                                                   Facebook sayfamıza da beklerim, orası çoook renkli , TIK :)

3 yorum:

  1. gerçekten çok yararlı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmene sevindim :)

      Sil
    2. rica ederim senin için bir ödül mimim var,bakarsan sevinirim http://kelebeketkisi39.blogspot.com/2013/01/liebster-award-odulum-ve-mim-sorularm.html

      Sil