27 Mayıs 2013 Pazartesi

Misafirler ve Çatlak kurabiyeler



2 hafta önce yemeğe davetli olan tatlı misafirlerimiz bize çok tatlı hediyeler getirdiler :)

Aslında daha önceden fondümüz vardı ama kendisi elektrikliydi. Şimdi daha nostaljik olan mumlu fondümüz de oldu :)
Düşünceli çiftimiz çikolataları da fondünün yanına eklemeyi unutmamış ;)

Yine aynı çiftin getirdiği orkidenin rengine bayıldım. Evimizde tam 5 tane orkide var, bu en sevdiklerim arasında yerini aldı bile :)



Yemeğe davetli olan ikinci çift de bize bu tatlı çiçeği getirdi.


Uzuun, bol sohbetli yemeğin ardından geldi tatlı vakti. Daha önceden sevgili Selin'den tarifini aldığım çatlak kurabiyeleri henüz sıcaklar iken dondurma ile servis ettim. (Yemekten sonra daha önceden dolaba attığım hamurdan hemen kurabiyeleri hazırlayıp 15 dk içinde pişirdim böylece sıcak servis edebildim.) Herkes çok severek yedi. Kendilerinin dışı sert, içleri yumuşak, dondurma ile çok güzel uyum sağladılar. Siz de yapmak isterseniz diye bloğumuzun ilk tarifini aşağıya ekliyorum :)

Malzemeler:
-2 kare kutu çikolata (ben bitter kullandım)
-100 gr tereyağı
-1 yemek kaşığı kakao
-Yarım su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı süt
-2 yumurta
-2 su bardağından biraz eksik un
-kabartma tozu
-vanilya
-bir tutam tuz
-pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağı ve çikolataları benmari usulü eritiyoruz. Ardından kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
Yumurta, şeker ve tuzu rengi açılana kadar çırpıyoruz. Sütü ve hazırladığımız çikolatalı karışımı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Un, kabartma tozu ve vanilayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra karışımı kapalı bir kapta buzdolabına kaldırıp en az 3 saat bekleyiyoruz. (ben tam 24 saat beklettim, 3 saat bekletince bukadar çok çatlamıyor)
Sertleşen hamurdan kaşıkla parçalar alıp (maksimum ceviz büyüklüğünde) elimizde yuvarladıktan  sonra topları pudra şekerine bulayoruz ve ardından tepsiye diziyoruz. (Bu sırada hızlı hareket etmeliyiz ki hamur yumuşamaya başlamasın.) Önceden ısıtılmış (170 derece) fırında maksimum 15 dk. pişiriyoruz. (Pişirme süresi uzadıkça ortasındaki yumuşak doku azalıyor.)
Tarif için Selin'e çok teşekkür ediyor ve geçen çarşamba bizim için yaptığı, isimlerimizin baş haflerinin (diğer ismim "B" ile başlıyor:)) bulunduğu lezzetli eseri ile yazıyı tamamlıyorum. :)

İyi haftalar :)

Facebook sayfamıza da beklerim, orası çoook renkli , TIK :)
Bu post da ilgini çekebilir ;)

10 yorum:

  1. canımm hediyelerine bayıldımm güzel günlerde kullan hepsini tarifi de aldım ben de denicem ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. ayyy ben bu kurabiyelerin tadını tahmin edebiliyorum ve inanılmaz lezzetli olduklarını biliyorum :P eline sağlık cnm :) fondü bende cok seviyorum özellikle çilekle yemeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiyeler gerçekten çok başarılıydı, tarifi verdim artık sen de dene ;) ben de çilekli fondüyü çok seviyorum, üzümle de güzel oluyor ;)

      Sil
  3. Kurabiye tarifi on numara gıda bölümü mezunu olduğum için tahmin edersinizki içi sırlarla dolu çeşit çeşit tarifin bulunduğu bir defterim var bunuda oraya yazmaya layık görüyorum emeğine sağlık canım sevgiler bna uğramayı unutma:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene çok sevindim, defterini en kısa sürede açıp tarifi denemeni öneririm ;) Sevgiler :)

      Sil
  4. bir şey soracaktım orkideye nasıl bakıyorsunuz bizim evdeki hemen soldu da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında çok özel birşey yapmıyorum, 7-8 günde bir suluyorum. Pencere kenarında duruyorlar ama sürekli güneş alan bir yer değil, günde aşağı yukarı 2 saat güneş alıyorlar. Emin olduğum tek şey suyu fazla sevmemeleri, ilk orkidem sık suladığım için ölmüştü. Umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiler :)

      Sil
  5. ELLERINE SAGLIK BIZIM DE IKI ADETORKIDEMZ VAR
    CKILISM VAR BEKLEIRM :d

    YanıtlaSil