9 Ekim 2013 Çarşamba

Blaa-Alm'da Öğle Yemeği - Gmundner Porselen

Doğayla başbaşa bir öğle yemeği amacıyla çıktığımız maceranın bir kısmını burada anlatmış ve Altausee'ye gelmiş, restaurantın bulunduğu alanın kapısında bırakmıştım hikayeyi.
 Önceki yazımda bahsettiğim gibi içeri arabayla giremediğimiz için arabayı parkedip yürümeye başladık, karnımız çok aç!

Yine heryerden su fışkırıyor...

Restaurant uzaktan göründü yaşasın!!!

Restaurantı gördük ama kapıdan girdikten hemen sonra karşımıza çıkan bu manzara karın gurultularımızı bize tamamen unutturdu. 


Bu minik evler burada bulunan hayvan sahiplerinin yazlık evleri imiş.

Manzaraya bakmaya doyamamak budur! Haziran ayındayız, dağlarda hala kar ve sis var, bulunduğumuz yer ise güneşli.

Şimdi bakıyorum da ne fotoğraflar ne sözcükler yeterli bu güzelliği anlatmaya. O dağlar o kadar engin o yeşil o kadar canlıydı ki, sığamamış hiçbiri benim kadrajıma.



Biraz büyük ve ürkütücüler evet. Ama aramızda neyseki elektrikli tel var.





Sonunda bu manzarayı bırakıp karın gurultularımıza ses veriyoruz. Öyle ya restaurant da nasıl olsa bu manzaranın ortasında..


Restaurantın bahçesindeki oyun parkı.


İçeride sadece yemek değil, buranın yerek kıyafetleri ve kap kacaklarını satın alabilecceğiniz vitrinler var.

Geyiğin bol olduğu ve insanların etini çok severek yediği Avusturya'da geleneksel kıyafetlerde, süs objelerinde, yemek takımlarında vb. bol bol geyik deseni görüyorsunuz. 

Gmundner Keramik olarak bilinen bu geleneksel porselen desenleri, ismini Salzkammergut'da bulunan Gmundner adlı bir yerleşim yerinden almış. Bu desenlerin orjinali yeşil ve pembe imiş. Günümüzde ise mavi başta olmak üzere modern tasarımlarda farklı renkler de kullanılıyor. Meraklılar bu siteye bir baksın ya da Google Amca'ya bir danışsın, pişman olmayacaksınız! ;)

Christmas için hazırlanan farklı renkli konseptlerden en çok bunu beğendim!
source
Burada plastik yok yaşasın! Ay lav ahşap :)





Ceylanların canlısını insanların çok yoğun olmadığı yerlerde evlerin bahçesinde görmek mümkün. Bakınız kaldığım evin bahçesi foto :)

Ben böyle birşey yedim.  Etin üzerindeki o tuhaf şeyler çıtır soğan, çok sevdim.

Koca da böyle birşey yedi

Karnımızı doyutduktan sonra tam kendimizi yeniden manzaraya kaptırmıştık ki bir anda manzara ile aramıza pembe sulu diller ve "ne izliyon kardeşim?" diyen bakışlar girdi :)



Blaa Alm'ın böyle de güzel bir web sitesi var. Nasıl gideriz diyenler sitede Kontakt'a tıklasın. Bir de online olarak orayı görebileceğiniz bir kamera var, ben baktım, şuan oldukça sisli bir hava var. Merak ediyorsanız sitenin sol üstündeki hava durumunun yanında bulunan kamera görseline tıklayın ;) (Site flash olduğu için linklerini doğrudan veremiyorum böyle tarif etmem gerekiyor :s )

Avusturya'ya yolunuz düşerse uğrayın diyeceğim ama şuana kadar bu cümleyi o kadar çok kurdum ki gezi yazılarımı takip edenlerin kafaları iyice karışmış olmalı :)

Sevgiler,

Gökçe

                                                         Facebook sayfamıza da beklerim, orası çoook renkli , TIK :)

Bu post da ilgini çekebilir ;)

9 yorum:

  1. Nasıl öğle yemeğidir bunlar artık kıskanmaya başlayacağım ama :) Süper bir yer

    YanıtlaSil
  2. harika bir yer yaa geyik temalı her şeye bayıldımm ilham verdi bana :))

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel bir yer :) yeni yerler keşfettiğim yazılar bana hep çok keyifli gelmiştir :) Fotolar için de teşekkürler gitmiş hatta yemiş kadar oldum. Gerçeğini görmek işini de şimdilik geleceğe bırakıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için ben teşekkür ederim. Fotoğraflarını düzenlememi bekleyen bir kaç tane daha gezim var sırada umarım onları da beğenirsin ;)
      O "gelecek"in bir an önce gelmesi dileğiyle :)

      Sil
  4. ne güzel yerler bayıldım, burada yasasam ya ben :) istanbul'da swissotel'in restoranı chalet var oraya benziyor aynı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu tarz yerlerde yaşama hayalleri kurmaya başladım, sanırım yaşlanıyoruz! :) Chalet'e hiç gitmedim ama hemen bir Google Amca'ya sorayım ;)

      Sil
  5. ayyy bloguna bayıldım ama gadget hatası verdi yaa :((( öff. keşke kaybolmasan :(

    YanıtlaSil