11 Nisan 2014 Cuma

Bir Göl Molası


Denizin acısını göllerle çıkaran Avusturya'dan merhaba!

Yağmurlu havanın kayak yapma planlarımızı bozmasıyla "e buraya kadar geldik bari gölleri gezelim" diyerek yön verdiğimiz hafta sonumuz hiç de fena değildi. Dün gibi anlattığıma bakmayın, Ocak ayından kalma bir hikaye bu. :)


Avusturya'da daha önceki postlarımda da bahsettiğim gibi çok sayıda ve inanılmaz güzellikte çoook sayıda göl var. Göllerin özelliği ve güzelliği ticari ve politik oyunlara kurban olmayıp doğal yeşil çerçevesi ile bırakılmış olmaları.

Yaklaşık 2.5 saatlik bir yoldan gelmişiz, Bad Ischl'dayız. İki çift, kar montlarımız, eldivenlerimiz, kayaklarımız hatta termal içliklerimiz hazır heyecanla bir sonraki kayak gününü bekliyoruz. Dördümüzün de o ana kadar hiç aklına gelmeyen bir şey var o da havanın ertesi gün nasıl olacağı. Upps sevgili akıllı telefonlarımız bize havanın yağmurlu oluşunu müjdeliyor. :( Ama biz hiç moralimizi bozmuyoruz, kararlıyız ertesi gün kayak ya-pı-la-cak. Nasıl olsa yağmur az yağar diye kendimizi kandırarak uykuya dalıyoruz. Sabah yağmur damlalarının sesi ile gerçeğe uyanıyoruz. Bu havada kayak ya-pıl-maz!

Hayalkırıklığı diye tam da buna denir işte! Tüm hevesimiz kursağımızdayken e hadi bari termale gidelim, biraz gevşeyelim diyoruz. Tesise vardığımızda görüyoruz ki bu fikri aklına getiren tek yağmur maduru  biz değiliz. Tesis'te yer yok!!! Bu da eder kursaktaki heves 2!

"Haydi atlayalım arabaya çevredeki gölleri gezelim" diyerek toparlıyor morallerimizi yerlerden sevgili koca.

Hayıflanarak düşüyoruz yola. İlk dikkatimizi çeken dağlar arasındaki teleferik olyor.


Ardından ise Mozartblick. Mozart Manzarası anlamına gelen Mozartblick, Wolfgangsee'yi seyredebileceğiniz yolun kenarındaki bu yerin adı. Yaz & kış buradan geçerken arabanızı durdurup bu manzaranın tadını çıkarma hissiniz, randevunuza yetişme çabanızın önüne geçiyor. Tecrübeyle sabittir! :)

Burası da Mondsee. Ağaç parçacıklarının ve yaprakların göl manzarasına katkısı inanılmazdı!





Kayak hevesiyle yanıma aldığım montum beni kar yerine yağmurdan korudu.

Son göl durağımız Attersee. Neden mi hep "see"? "See" gölün Almancası ;)





Turkuaz mı desem yeşilmi desem... Yağmur damlacıklarının gölü beslerken çıkardığı sesleri ve dinginliği kocaman nefeslerle içime sindirdim.





Tüm hayal kırıklıklarımızın bu kadar minik olması dileğiyle.

Sevgiler,

Gökçe.


  Facebook sayfamıza da beklerim, orası çoook renkli , TIK :)

Bu post da ilgini çekebilir ;)


3 yorum:

  1. çok güzel :) iyi gezmeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! Budapeşte postu için de bir zaman bulabilsem... Önerini dikkate alıp termal havuza gittik ;)

      Sil
    2. :) oh süpersiniz :) keyfiniz bol olsun :)

      Sil